Скільки часу бродить квас Час бродіння залежить від навколишньої температури. У спеку вистачає 1.5-2 доби, у прохолоднішу погоду може знадобитися три дні.. Слідкуйте за квасом, він повинен «грати», т. Jun 28, 2016

Смак має бути приємним і не прісним. У ньому має відчуватися характерна терпкість, кислинка, смак має бути насиченим. Процеси в такому разі вже не будуть активними, квас відстоиться і стане менш каламутним.

Скільки наполягається квас В середньому на приготування йде від 10-12 годин до декількох днів. – Квас на солодовій основі блукає щонайменше доби. – Напій із хліба чи сухарів настоюється 12-24 годин. – трав'яному квасу вистачає буквально 3 години.

Налити воду у банку об'ємом 0,5 л. Додати хліб та цукор, перемішати. Накрити банку марлею і поставити в тепле місце для бродіння. Закваска буде готова через 1-2 дні, а визначити її готовність можна за смаком та зовнішнім виглядом – закваска має бути каламутною і мати різкий смак.