При температурі 6–8 градусів та відносній вологості 60–70% цілий гарбуз можна зберігати від чотирьох місяців до рокуі вона не втратить поживних властивостей. Розрізаний гарбуз потрібно зберігати в холодильнику, використовувати його рекомендується протягом тижня. – Гарбуз – чудовий сезонний продукт.

Гарбуз м'яко очищає організм, виводить зайву вологу, допомагає покращити травлення. Її регулярне споживання підтримує здоров'я очей та знижує ризики виникнення серйозних захворювань, включаючи рак. Кальцій та магній у гарбузу зміцнюють серце та знижують тиск. А вітамін K покращує якість крові.

Гарбуз, багатий на вітаміни сезонний овоч, не можна є людям із цукровим діабетом, виразкою шлунка, гастритом. За відсутності цих захворювань гарбуз можна їсти по 300-400 грамів на день, розповіла NUR.KZ лікар-терапевт Міської поліклініки №36 міста Алмати Гаухар Аліпова.

Як зрозуміти, чи є гарбуз отруйний Наприклад, якщо гарбуз гірка на смак, отже, в ній у високій концентрації міститься отрута. У такому випадку потрібно виплюнути шматок, а сам плід викинути. Кукурбітацин не розщеплюється при приготуванні, тому важливо викидати уражені продукти.