Рекомендації для прийому будь-яких овочевих соків (крім бурякового) приблизно однакові. Пити їх потрібно за 30 хвилин до їдисвіжі. У холодильник соки краще не прибирати, а готувати безпосередньо перед вживанням, інакше вони швидко втратять свою цілющу силу та вітаміни.

Свіжевижатий морквяний сік багатий на корисні речовини і добре доповнить збалансований раціон. Захоплюватися соками не варто, достатньо випивати 100-150 мл на день. Фреші не замінюють цілісні овочі.

Як кажуть офтальмологи, морквяний сік може навіть замінити вітаміни поліпшення зору, проте завдяки бета-каротину. Якщо щодня пити всього 100 мілілітрів морквяного соку, ти отримуватимеш добову норму вітаміну А і помітиш, що твої очі менше втомлюються.

Розумна норма – від кількох столових ложок до трьох склянок у день залежно від виду соку», – радить дієтолог. Починати пити соки потрібно з обережністю та в невеликих кількостях – не більше 50 мл, а буряковий сік і зовсім по одній столовій ложці в день.