Але загалом бджолиний віск досить стійкий до впливів зовнішніх агресивних факторів. В умовах постійного зберігання воску у приміщенні це може здійснюватися необмежено довго.

Протягом багатьох років він не засихає, не вбирає вологу, не окислюється та не втрачає свій аромат. Але досвідчені пасічники рекомендують використовувати віск з тією чи іншою метою протягом перших 2–3 років після його отримання. У зв'язку з тим, що після цього періоду продукт бджільництва стає менш корисним.

Візьміть невеликий шматочок воску з кожного зразка і щільно скачайте кульку, щоб якомога більше виключити вміст повітря в ньому. Результат буде очевидним: натуральний віск, без вмісту домішок, що фальсифікують, стрімко піде на дно і буде там знаходитися, не намагаючись спливти.

Бджолиний віск має сильні бактерицидні властивості. Він використовується для виробництва лікарських препаратів (мазей та пластирів), при лікуванні ран, опіків, виразок, запальних процесів шкіри та слизових оболонок.