За належних умов зберігання ми рекомендуємо використовувати мелений солод протягом 3 місяці та цільнозерновий солод – протягом 18-24 місяців після дати його виготовлення.

Молотий солод не зберігають, тому що він схильний до окислення.

5 місяців Якщо йдеться про рідкий екстракт солоду, його необхідно зберігати в холодильнику. Термін придатності становить приблизно 5 місяців, але якщо ви вже відкрили банку, то її вміст краще заморозити, тоді ви виграєте ще 3 місяці.

Сухий екстракт солоду слід зберігати у темному, прохолодному місці, найкраще у мішку, непроникному для кисню. Зазвичай екстракт солоду продається у пластикових пакетах, тому, якщо ви плануєте зберігати його протягом тривалого періоду, вам варто перемістити його у фольгований пакет чи герметичний контейнер.