Граничним терміном збереження кондиційної схожості насіння овочевих культур вважається: кавуна, дині, огірка, кабачка, патисон – 6-8 років; капусти, томата, гарбуза, кольрабі, артишока, базиліка. 4-5; гороху, квасолі, бобів, редиски, редьки, брюкви – 3-5; моркви, буряків, ріпи, перцю, баклажана, салату, шпинату – 3-4; цибулі, …

Дивно, але насіння виявилися схожими, звичайно, не на 100%, але все ж таки. Слід знати, що, маючи тривалий період зберігання, якість матеріалу знижується. Встановлено, що на 3-й рік після отримання насіння томату їх схожість складає 85-98%. Через 4-6 років зберігання вона знижується до 75-85%.

Термін придатності насіння редиски, капусти, ріпи, редьки, томатів та буряків від 4 до 5 років. Насіння моркви, баклажанів та салату не втратять своїх якостей 3-4 роки. Насіння солодкого перцю придатні протягом 2-3 років. Такий же термін придатності у насіння петрушки, цибулі, кропу та щавлю.

В приміщенні, де зберігається посівний матеріал томата, температура повітря має триматися на рівні +10… +15°С. За такої температури насіння будуть у стані спокою. Якщо в приміщенні бувають перепади температури, то посівний матеріал краще зберігати в холодильнику.