У холодильнику Стандартний час безпечного перебування продукту у спільній камері – 5 діб. Вказана тривалість стосується малосольної риби. Середньосолений продукт зберігається протягом 2-х тижнів, а при поміщенні риби в концентрований соляний розчин термін придатності збільшується до місяця.

Термін придатності солоної риби залежить від відсотка вмісту солі та упаковки. Слабосолона риба домашнього приготування зберігається не більше 3 діб, риба середнього посолу – до 15 діб, міцного посолу – до 1 місяця. Солена риба у вакуумних упаковках має термін придатності 1 місяць.

Головні ознаки зіпсованого лосося

  1. Запах риби. Варто понюхати продукт. …
  2. Білий шар. Сира риба зіпсувалась, якщо на її поверхні утворилася напівпрозора плівка білого кольору. …
  3. Консистенція риби. Перед тим як готувати страву, вивчіть цей пункт. …
  4. Очі риби. …
  5. М'ясо. …
  6. Термін придатності.

Якщо упаковка розкрита, максимальна тривалість зберігання складає 10 днів. На питання, скільки можна, можливо зберігати солону продукцію домашнього виготовлення відповісти не вдасться. Це залежить від способу приготування. У середньому слабосолона лосось домашнього посолу зберігається не більше 2 тижнів.