У холодильнику Стандартний час безпечного перебування продукту у спільній камері – 5 діб. Вказана тривалість стосується малосольної риби. Середньосолений продукт зберігається протягом 2-х тижнів, а при поміщенні риби в концентрований соляний розчин термін придатності збільшується до місяця.
Термін придатності солоної риби залежить від відсотка вмісту солі та упаковки. Слабосолона риба домашнього приготування зберігається не більше 3 діб, риба середнього посолу – до 15 діб, міцного посолу – до 1 місяця. Солена риба у вакуумних упаковках має термін придатності 1 місяць.
Головні ознаки зіпсованого лосося
- Запах риби. Варто понюхати продукт. …
- Білий шар. Сира риба зіпсувалась, якщо на її поверхні утворилася напівпрозора плівка білого кольору. …
- Консистенція риби. Перед тим як готувати страву, вивчіть цей пункт. …
- Очі риби. …
- М'ясо. …
- Термін придатності.
Якщо упаковка розкрита, максимальна тривалість зберігання складає 10 днів. На питання, скільки можна, можливо зберігати солону продукцію домашнього виготовлення відповісти не вдасться. Це залежить від способу приготування. У середньому слабосолона лосось домашнього посолу зберігається не більше 2 тижнів.