Так, білі вина в середньому зберігаються близько 2-3 років, а червоні – до 10 років. Це правило не стосується категорії елітних вин, які можуть витримуватися до 100 років. Є й зворотні винятки, бо червоне вино Божоле може зберігатися не більше року.Sep 1, 2017

У середньому вони зберігають смак упродовж 5-10 років. Термін придатності сухого вина в закритою пляшка рідко перевищує 5 років.

Навіть потрапляння сонячних променів здатне скоротити термін зберігання білих чи рожевих вин у кілька разів. Червоні сорти можна зберігати від 2 до 10 років. Колекційні напої допустимо тримати у льоху до 20 років и більше. Проте низька тривалість терміну зберігання червоного вина не є ознакою неякісності.

В цілому, як кажуть експерти, вино можна спокійно пити, не побоюючись за його смак через 2-5 днів після відкриття. І зберігати його потрібно в прохолодному та темному місці, щоб уповільнити хімічні процеси. Після відкриття пляшки, залишки вина можна перелити в меншу ємність, щоб було менше простору для кисню.