Червоне м'ясо (яловичина, свинина, баранина) також багате на білок, проте засвоюється всього на 50-60% від загальної маси продукту. Воно вважається важким і перетравлюється від 5 до 7 годин.Oct 26, 2021

Жира в баранині набагато менше, ніж у свинині, і засвоюється він набагато краще, тому баранину часто включають у дієтичне меню. Однак бараняче м'ясо важко для перетравлення (більше 3 годин), і людям із проблемами шлунково-кишкового тракту вживати його не рекомендується.

Найтугоплавкіший, за словами фахівця, важкий для людського шлунка жир – гусячий. Після гусака у плані тяжкості засвоєння йдуть качка, жирна баранина, свинина.

Крольчатина Тушка кролика містить до 85% м'яса, яке засвоюється нашим організмом майже 90 %. Для порівняння: цей показник у яловичини та свинини значно нижчий. У складі м'яса кролика менше «баласту» – сухожиль і кісток.