Нут, горохова каша, червона та біла квасоля – 1,5 години. Соєві продукти перетравлюються 2 години.

4-5 годин – боби (квасоля, горох), дичину, оселедець, смажене м'ясо.

Зернові, крупи, бобові: Гречка, рис полірований, пшоно перетравлюються за 60-80 хвилин. Перловка, вівсянка, кукурудзяне борошно – 1-1,5 години. Горох, нут, сочевиця, квасоля (червона, біла, чорна) – за 1,5 години.

Швидше всього перетравлюються фрукти та овочі, а довше всіх – жирні сорти м'яса, змішані тяжкі страви. Саме тому лікарі рекомендують їсти фрукти та овочі перед їжею – щоб вони не затримувалися в шлунку надовго через важкі компоненти і не починали там блукати.