Апельсини, виноград та грейпфрути також вимагають для засвоєння півгодини. Яблука, груші, персики, вишні та інші напівсолодкі фрукти перетравлюються за 40 хвилин.
Цитрусові плоди, у т.ч. грейпфрут засвоюються в організмі за 30 хвилин.
Завдяки антиоксидантам та калію грейпфрут допомагає підтримувати судинну дилатацію, модулює рівень цукру в крові, стимулює втрату ваги, а також знижує рівень холестерину ЛПНГ та тригліцеридів. Все це працює на захист серця.
Грейпфрути вранці не можна Хоча рекомендованого часу для того, щоб є цитрусові, ні, все-таки краще час для фруктів – це другий сніданок, через 3-4 години після основного (приблизно 11 години ранку), окремо від іншої їжі.