Покладіть квасолю у велику каструлю, залийте холодною водою і заберіть у холодильник на 12–24 години.

Чи варто взагалі замочувати квасолю? Так, безумовно, причому краще у підсоленій воді: час варіння квасолі скоротиться приблизно на 45 хвилин. До того ж, попередньо замочена квасоля рівномірніше поглинає воду у процесі приготування. Замочити квасоля можна і на ніч (тобто 8-12 годин), і на добу.

8 годин Бажано замочувати червону квасолю не менше, ніж на 8 годин, але й не більше ніж на 12 годинщоб уникнути можливого бродіння води. З цієї ж причини по можливості варто міняти воду кожні 3 години.

Справа в тому що замочування у холодній воді дозволяє зберегти в блюді максимум вітамінів, а ось процедура, яка виконується в теплій водіскорочує процес приготування.