Зазвичай, від появи сходів до першого врожаю проходить 40-45 днів; Висадка кабачків у ґрунт 20-30-денною розсадою дозволяє отримати кабачки на стіл вже за пару тижнів.

Період дозрівання становить 38-41 день.

У нашій смузі кабачок засівають, коли ґрунт прогрівається. Цього року ми сіяли кабачок у першій половині травня. А перший урожай збирають на початку-середині липня. І потім збирають плоди кожні 5-6 днів, щоб вони не перезріли і залишилися ніжними.

У середній смузі це буде 8 – 12 червня. У північних регіонах – 15 – 20 червня. Дозрівання плодів у кабачка починається через: 30 – 32 дні у ультраранніх; 35 – 40 днів у ранніх; 48 – 52 дні у середньостиглих сортів та гібридів після появи сходів.