Як приготувати мак був свіжий і не було ніяких сторонніх запахів. Чим більші самі зерна маку тим краще. Висипаємо мак в ковшок або каструльку і заливаємо його окропом, щоб окріп його злегка покрив. Закриваємо кришкою і залишаємо для запарювання на 10хв.
макові зерна містять у собі масло, яке при довгому зберіганні зерен може гірчити, що надає неприємного присмаку всьому зерну, тому важливою процедурою приготування маку є заливка зерен окропомПід впливом гарячої води масло витікає і утворює плівку на поверхні води, яку необхідно злити.
Сухий мак залити великою кількістю окропу, так, щоб вода покривала зерна шаром у 3-4 см. Це робиться для того, щоб під впливом гарячої води з маку вийшло масло, яке може дати гіркоту, якщо мак старий. Тому цю воду надалі зливаємо. Дати постояти 30-40 хвилинможна довше.