У поліетиленовому пакеті в нижньому відсіку холодильника (в ящику для овочів) зелень може зберігатися до одного тижня. Деякі види зелені зберігаються не так довго: наприклад, ніжна кінза – до 3-4 днів.

Більшість листових та пряних овочів зберігають при температурі -1…+1°С та відносній вологості повітря 95-100% 2-4 діб. Петрушку, кріп, селера – 30 діб. Деякі пряні – 2-4 тижні, спаржу – до 1 місяця.

Як зберігати зелень в холодильнику правильно Кращий спосіб для деяких прянощів, таких як петрушка, Кріп, базилік, руккола – це збереження в холодильнику. Пучок зелені достатньо поставити в ємність із холодною водою, помістити зверху поліетиленовий пакет для обмеженого доступу повітря, зафіксувати резинкою.

Пучок спочатку струшують, а потім розкладають гілочки тонким шаром на паперовому рушнику і залишають провітритися. Можна також промокнути їх зверху іншим рушником. Мити зелень під краном або теплою водою не можна, тому що вона після цього не довго зберігатиметься.