Офіційно зберігати саке можна від трьох до п'яти років .Apr 12, 2021

Раніше саке зберігали та перевозили у спеціальних кедрових бочках, але зараз його зберігають не в бочках, а в скляних чи керамічних пляшках. Саке також називають рисовим вином. Його роблять з відполірованого рису, води, дріжджів та кодзі. Кодзі – особливий вид цвілі, який допомагає розщеплювати крохмаль на цукор.

Потім настає період бродіння протягом 18-32 днів. Масові сорти саке блукають при температурі 15-20 ° С, дорогі ж поміщаються в особливо охолоджувані приміщення з температурою не вище 10 ° С, оскільки вважається, що чим повільніше бродіння, тим багатший і яскравіший смак напою, що отримується. Пресування.

Історія саке, або нихонсю, як його називають самі японці, налічує понад 2000 років.