Цілі головки часнику можуть зберігатися 3-4 місяці, окремі зубчики – від 5 до 10 днів.. Очищений часник можна зберігати 3-4 місяці наступним чином: скласти чисті зубчики в скляну банку, залити оливковою олією так, щоб воно покривало часник, закрити і прибрати в холодильник.

Візьміть сухі простерилізовані трилітрові банки. Не надто щільно покладіть туди головки часнику. Нічим закривати ємності не потрібно. Банки з часником зберігають, наприклад, у кухонній шафі – на нижніх полицях або під раковиною.

Зберігати часник у льоху – найкращий варіант. Але навіть у міській квартирі можна знайти сухе затемнене місце з відповідною температурою. Кожен сорт часнику зберігається по різному. Зберігання у теплі при температурі від 16 до 20 градусів допустиме для ярого сорту.

Отже, тим, хто вирощує багато часнику і збирає пристойні врожаї, рекомендується зберігати його в плетених кошиках, картонних коробках або дерев'яних ящиках у прохолодному приміщенні при температурі від +3°С до -5°С та вологості 50-80%.