Напівкопчена та варено-копчена. Зберігати копчену ковбасу можна при температурі від 0 до +4 °C, термін до 10 днів. Скільки зберігається сирокопчена ковбаса в холодильнику? За температури від +5 до +15 °C до трьох тижнів.

Напівкопчені та варено-копчені ковбаси при кімнатній температурі (не вище 20 °) зберігають до 3 діб, у холодильнику, при температурі від 0 ° до + 8 ° – 10 діб. Такий же термін допустимий для м'ясних копченостей (копчених рулетів, шинки, грудинки тощо).

Її краще нарізати шматочками чи кухлями. Самі скибочки рекомендується загорнути в папір або фольгу, а потім вже в такому вигляді відправляти в морозилку. Важливо не лише правильно заморозити ковбасу, Але ще й правильно її розморозити.