До 30 днів – при глибокому заморожуванні. Для цього потрібно покласти сир у морозильну камеру з температурою мінус 30 ° С на 4-7 годин. Потім заморожений продукт можна зберігати за температури –20…–17 °С. До 14 днів – у морозильнику при температурі –18…–12 °С.Jun 16, 2021

якщо сир або сирні вироби пройшли термічну обробку, їх можна зберігати протягом 5 днів; готові страви з сиру можна вживати у їжу протягом двох діб; запіканка з сиру придатна до їжі протягом 48 годин; дитячі продукти з сиру можна, можливо зберігати трохи більше 36 годин.

Сирний продукт містить консерванти і тому довго не псується або як то кажуть «зберігає споживчі властивості». До речі: Досить часто сир піддають термічній обробці, тобто варять, вбиваючи за допомогою температури бактерії (і корисні та шкідливі).

Магазинний збереже свої якості та не зіпсується від 3 до 5 днів при температурі від 0 до +6 градусів. Йдеться про час після розкриття упаковки. Експерти радять зберігати фермерський сир в емальованій або скляній ємності із щільною кришкою. Також добре зберігає якість сиру харчова фольга.