Молоді особини називаються ягнятами. Тривалість вагітності становить близько п'яти місяців. В середньому, барани досягають віку від 10 до 12 років.

Відгодівля дорослих овець триває 1,5-2 міс. Практика присадибного вівчарства показала, що молодняк скоростиглих порід вигідніше продати на м'ясо з живою масою 45-50 кг. У цьому випадку молодняк перед убоєм може бути підстрижений та отримана цінна шерсть – поярок.

Барани важать по 85-95 кг, вівці – 55-60 кг. Діти народжуються по 3-4 кг, до 4-місячного віку досягають маси 19-20 кг, до року – 32-55 кг. М'ясо у них смачне, соковите, мармурове, без запаху. Найкращий час для забою – 10 місяців: у цей час тварини досягають 75% від повної ваги. Забійний вихід становить 60%.