На дно духовки ставте мисочку з водою і вмикаєте на мінімальну температуру приблизно на 10 хвилин. Будь-який пряник з часом черствіє. Зберегти м'якість довше дозволить герметичний контейнер та індивідуальне пакування.

Вироби слід розташовувати у герметичній упаковці; Повинна забезпечуватись стабільна температура зберігання порядку +18°С; Повинна забезпечуватись вологість у приміщенні близько 75%; Зберігання пряників має здійснюватися окремо з інших продуктів, мають специфічний чи різкий запах.

Найбільш яскравий смак та виражений аромат імбирних пряників розкривається у перші 2-4 тижні з моменту їх виготовлення. Оптимальна температура зберігання випічки складає +18°С. Можливе невелике відхилення від норми максимум на 5 градусів (у бік підвищення). Не рекомендується зберігати випічку в холодильнику.

Надійний спосіб розм'якшити пряники – на піднос викласти нарізаний тонкими шматочками білий хліб, а зверху, просто на хліб, покласти пряники. Потім прибрати весь піднос у поліетиленовий пакет або обернути його харчовою плівкою. Залишити на 2-4 години, залежно від того, наскільки тверді пряники та якого вони розміру.