Якщо ж плоди недозріли їх можна зберігати за кімнатної температури кілька днів і він дозріє і набуде свого оригінального смаку.Apr 3, 2014

Гуава дозріває через дев'яносто – сто п'ятдесят днів після цвітіння. Форма і розмір плодів надзвичайно мінливі. На вигляд гуава схожа на горбисте яблуко зеленого або жовтого кольору. Плоди круглі та грушоподібні, з яскраво-жовтою, червоною або зеленою тонкою шкіркою.

Плоди дозрівають через 90-150 днів після цвітіння.

Що стосується насіння та шкірки, тут є кілька варіантів: насіння корисне, оскільки там міститься багато мікроелементів, зокрема, ефірні олії та йод. Вони вважаються добрим шлунковим «скрабом». Їх ковтають повністю; недостигла шкірка має гіркуватий присмак, а стигла гуава смак має дуже приємний та солодкий.