Отже, для приготування розчину, що фарбує, зберіть лушпиння білої і червоної цибулі в каструлю, чим більше буде лушпиння, тим яскравіше вийде шкаралупа. Залийте лушпиння холодною водою, доведіть до кипіння на середньому вогні, потім проваріть протягом півгодини, зніміть з вогню, остудіть і процідіть. Барвник готовий!
Дістаньте яйця з холодильника і добре вимийте. Вони мають бути кімнатної температури, тому дайте їм трохи постояти. У цей час засипте в каструлю лушпиння цибулі. Краще брати невеликий посуд та фарбувати яйця партіями, щоб цибульний розчин вийшов насиченим.
Яйця кладемо у воду кімнатної температури, а потім ставимо на вогонь. Щоб фарба на яйця лягала рівніше, перед фарбуванням знежирюємо поверхню яєць горілкою або моєму яйця мильним розчином. Щоб яйця блищали, а кольори були більш інтенсивними, наступного дня після фарбування натираємо яйця соняшниковою олією.