Відкриємо секрет: француженки теж гладшають. Але менше, ніж, скажімо, американки чи росіяни. Хоча в їхньому раціоні є і сир, і вершки, і багет, і горезвісні круасани. Просто вони їдять менше, насолоджуються маленькими порціями улюблених страв, замість того, щоб заповнювати їжею великі тарілки..May 2, 2019

Головна розгадка французького парадоксу, звичайно, в тому, що люди тут вміють розділяти їжу святкову (розкішну, нерідко солодку та калорійну) та повсякденне харчування (помірне, просте, засноване на овочах). У результаті радість від життя нікуди не йде, і здоров'я з фігурою в порядку!

За словами Мірей, головний принцип харчування француженок полягає в тому, що вони вміють контролювати свій апетит і вибирати, як, коли та в чому потрібно собі відмовити. Гільяно запевняє: тільки так можна досягти «здорової ваги», за якої людина почувається комфортно.

Французи їдять за столом, з тарілки, за допомогою виделки та ножа, і ніколи – з пакета. Це стосується навіть легких перекушування. Для багатьох їжа – це ритуал, "mindful eating", коли не просто жують, ковтають і розмовляють, а концентруються на їжі, смакуючи її, насолоджуючись смаком та ароматом.