Крім того, гарбуз покращує згортання крові, а це знижує ризик утворення тромбів У гарбузі міститься, без перебільшення, справжнє джерело різних вітамінів, які сприяють опірності організму зовнішнім подразникам. Серед них – вітаміни групи В, С, РР, а також рідкісні К та Т.Oct 27, 2016

Незважаючи на те, що в гарбузу багато користі, є стани організму, за яких вона протипоказана. Ольга Перевалова рекомендує утриматися і не їсти гарбуз при загостреннях захворювань шлунково-кишкового тракту, наприклад, при гострому гастриті, коліті, виразковій хворобі, панкреатиті. Також отруєння.

Здоровій людині гарбуз нашкодити не здатна. Хіба що через занадто частого вживання можуть виникнути здуття та проблеми зі стільцем. Але це ж можна, можливо сказати і практично про всі овочі. Буває, що непомірне вживання гарбуза призводить до помилкової каротинової жовтяниці (шкіра жовтіє через каротину в гарбузу).

Покращує обмінні процеси Регулярне споживання гарбуза позитивно впливає роботу органів ШКТ. Також прискорюється метаболізм та відновлюються багато процесів. Однак, варто розуміти, що надлишок гарбуза в організмі може спричинити сильні розлади шлунка.