Рецепт
- Груші помити, розділити на дві частини, витягнути серцевину та кісточки.
- М'якуш із шкіркою перетерти на дрібній тертці.
- Грошове пюре, що вийшло, перекласти в банку для наполягання. Додати горілку, перемішати.
- Банку щільно закрити, перенести на 25-30 днів у тепле місце. Раз на 3-4 дні струшувати.
Jun 25, 2016
Тривалість наполягання коливається від 2 до 6 тижнів, у разі потреби час настоювання можна скоротити до 7—10 днів рахунок підвищення температури до 50—60 °C. Настоянки містять до 30% цукру при міцності до 45% об.
Спиртову настоянку прополісу за всіма правилами готують два тижні, для цього в спирт або міцну горілку кладуть подрібнений прополіс і залишають наполягати в темному місці, періодично збовтуючи. Через два тижні настоянку потрібно процідити і вже готова до вживання.