За рахунок витримки в солоній воді м'ясо насичується вологою і при запіканні воно виходить ніжним. Сіль проникає у всі волокна м'яса, воно стає добре просоленим, але в міру. Якщо говорити про птаха, то при запіканні шкіра залишається цілою і блюдо виглядає дуже красиво.
Щоб отримати хрумку скоринку, перед тим, як відправити качку запікатися, її обдають крутим окропом прямо з чайника. Пташину тушку обливають повільно, притримуючи її за шию і стежачи, щоб окріп випадково не опинився усередині.
Розігріти духовку до 200 ° C, через 20 хвилин зменшити температуру до 180°C. Запікати качку 2 – 2.5 години, потім прибрати кришку (фольгу) і готувати до утворення скоринки.