Вобла повинна просолюватися 3-4 дні, в прохолодному місці, після чого, можна її промивати, в'ялити, або коптити, і бути впевненим як засолювання.6 Jun 2020

Обсяг необхідної солі залежить від способу засолення та кількості риби. Для отримання сильно в'яленої продукції потрібно приблизно 30 кг солі на 100 кг вобли.

0:294:19Suggested clip 55 secondsЯк правильно солити воблу – YouTubeYouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip

Коли розсіл охолоне, посуд із рибою прибирають у холодильник. Якщо солили рибу шматочками, для отримання малосольного продукту достатньо двох-трьох годиндля слабосоленої риби 5–6 годин. Тушки повністю засолюються протягом як мінімум двох днів, якщо витримати довше – риба буде більш солоною.