Пам'ятайте, що сухофрукти, як і будь-які продукти мають свій термін придатності. Зберігати родзинки, курагу, фініки та сушені ягоди слід не більше одного року. Не робіть великих запасів, інакше через дванадцять місяців вам доведеться позбавлятися численних баночок і мішечків. Mar 25, 2021

Для зберігання сухофруктів використовуються скляні банки, тканинні мішки, вакуумні судини, дерев'яні коробочки та керамічний посуд. Скляні банки – надійно захищають сухофрукти від вологи, комах та сторонніх ароматів. Ідеально підходять для зберігання різноманітних продуктів.

Для забезпечення вологості рекомендують загорнути рис або сіль у тканину і покласти мішечки на полиці з сухофруктами. У холодильник кладуть лише «мокрі» сухофрукти, Наприклад, родзинки або чорнослив. І з ними так не роблять, що незабаром збираються сушити їх в електричній сушарці або зберігати довго.

Сухофрукти в домашніх умовах можуть зберігатися у негерметичній упаковці до 1 року при температурі повітря – до +30 °C та відносній вологості 65-70 %. Наприклад, в лоджії, що добре провітрюється, в підвалі або в холодній коморі.