Як потрібно їсти хурму: зі шкіркою або без Знімати тонку шкірку з плодів чи ні – справа індивідуальна. Багато залежить від стиглості, сорту та виду культури. У деяких різновидів терпкий смак ягодам надає саме шкірка, тому що в ній міститься велика кількість дубильних речовин.

Як з'їсти хурму Так, у стиглих можна зрізати шкірку і є м'якоть ложкою або ж підрізати основу, щоб хурма як би "стояла", і виїсти м'якоть. Тверді зручніше нарізати ножем на скибочки, розтягнувши таким чином задоволення від поїдання цієї ароматної ягоди.

Ізраїльські лікарі попереджають, що шкірку хурми не можна є людям, які перенесли операцію на шлунку, кишківнику або іншому органі шлунково-кишкового тракту. Таким людям хурму слід очищати від шкірки. Здоровим людям зрізати шкірку не потрібно, та все ж не слід вживати більше 2 штук на день.

В'яжуча властивість хурми (при надмірному вживанні), яке пов'язане із вмістом танінів, може призвести до здуття живота, болю в шлунку та запорів.