Сумісність продуктів – важливе питання дієтології. Відомо, наприклад, що за один прийом їжі можна, можливо з'їдати лише один вид білка, не можна поєднувати м'ясо та рибу, курку та креветки. Протягом чотирьох годин у травній системі має бути присутнім лише один білок.

Виделку тримають лівою рукою зубцями вниз. Але якщо філе легко розпадається на частини, то вилку потрібно перевернути зубчиками нагору, а лопаткою накладайте маленькі шматочки. Так припустимо їсти рибу та у ресторані. Але краще постарайтеся притримувати шматок риби ножем, а виделкою відокремлюйте від нього маленькі частини.

Якщо до рибної страви подані спеціальні прилади – лопатка та вилка, то лопатку беремо у праву руку (грає роль ножа), вилку в ліву. Виделкою притримуємо шматочок, лопаткою відокремлюємо кістки. Якщо подаються дві вилки, то права використовується для відділення кісток, лівою ж відправляємо шматочок риби у рот.