Його можна використовувати замість інших бобів у каррі, салатах та супах. Ці боби мають солодкуватий смак і часто використовують у азіатських десертах. Маш можна подавати пророслим як у сирому, так і у вареному вигляді (найкраще в смажених стравах та каррі).Apr 1, 2019
Співвідношення настільки ідеальне, що регулярне вживання страв із паростків може замінити прийом комплексних вітамінів та БАДів. Проростки Маша корисні тому, що в одній порції містяться різноманітні мінерали: калій, магній, кальцій, натрій, цинк, фосфор, селен, марганець, мідь та залізо.
Пророщений маш: склад В їжу вживаються як у пророщеному, так і у відвареному вигляді. З Маша роблять крохмаль для приготування локшини в кулінарії, загалом боби більше використовуються в пророщеному вигляді, тому що харчова цінність цього продукту збільшується в рази.
Маш можна, можливо є в оболонці або очищеним. Найчастіше його готують у вигляді каші чи супу. В Азії користується популярністю салат із паростків цього бобового. А головне — з бобів мунг роблять знамениту фунчозу.Харчова (поживна) цінність на 100 г:
- Білки – 23,5 г;
- Жири – 2 г;
- Вуглеводи – 46 г;
- Калорійність – 300 ккал.