У більшості країн сальтисон відноситься до холодних закусок. В нас він вважається ковбасним виробом. У принципі, так воно і є — це холодна закуска, яка подається, як правило, з гострими приправами з хрону або гірчиці.Mar 9, 2021

Їдять сальтисон холодним. Відварені, дрібно порізані, легкі свинячі, печінка, серце, нирки, язик, а також свиняча голова, приправлені часником, перцем та іншими спеціями, перемішують, кладуть у товсті свинячі кишки або шлунок і знову варять або запікають у печі.

Сальтисон (Нім. Sülze) – варений пресований ковбасний виріб в оболонці або банку. Готується зі свинячого м'яса, шпику, мов, печінки та інших субпродуктів. Німецький Sülze, від якого походить російське слово «сальтисон», є німецьким різновидом холодця (студня).

Знайшла лише одне відмінністьсальтисон визначають як ковбасний виріб італійської кухні, а сальтисон визначають як пресоване м'ясо, блюдо польської кухні. Ну, за звучанням назв воно і схоже.