Трубача їдять у чистому вигляді, обсмажують у олії, використовують у салатах, ролах, солянках, жюльєнах, їдять з рисом та пастою, смажать у клярі, тушкують із грибами. Головне — не переварити молюск, щоб його м'ясо не стало твердим.

Як готувати трубачів живих далекосхідних Після чого варіть, смажте, тушкуйте, готуйте на грилі – як завгодно. А якщо хочете, можете є і сирими!

М'ясо трубача містить білок, що легко засвоюється, а також вітаміни групи В, вітаміни РР, А, С. У складі м'яса багато мінеральних речовин: цинк, магній, залізо, кальцій, фосфор, калій, мідь, селен. Продукт не рекомендований людям з алергією на рибу та морепродукти.

на смак трубач найбільше нагадує рапани, його аромат яскравіше виражений, ніж у гребінців. М'якуш ніжніший, ніж у восьминогів, каракатиць і кальмарів, але трохи щільніший, ніж у морських гребінців.