В інжирі міститься досить велика кількість клітковини, яка сприятливо впливає на шлунково-кишковий тракт людини. Поліпшується перистальтика кишечника, нормалізується випорожнення. Регулярне вживання даного продукту здатне забезпечити гарний настрій за рахунок вмісту вітамінів групи В.Jun 27, 2022

Інжир не рекомендують при запальних процесах шлунково-кишкового тракту, подагрі, цукровому діабеті та ожирінні. Свіжого інжиру можна з'їсти трохи більше – 150 г. Пам'ятайте, що калорійність сушеного інжиру у п'ять разів вище, тому його краще їсти у першій половині дня, – каже дієтолог.

«Зокрема, він протипоказаний тим, у кого є метаболічний синдром, ожиріння, цукровий діабет. Бо в інжирі багато маленького насіння, його не рекомендується їсти людям із загостренням хронічних захворювань шлунка та кишечника», – зробила висновок вона.

Він містить велику кількість клітковини та поліфенолів – сполук, які при вживанні з їжею знижують артеріальне тиск, у деяких випадках можуть знизити систолічну артеріальну тиск до 12 пунктів. Інжир може допомогти покращити здоров'я судин та знизити ризик серцевих захворювань.