Список страв із сирокопченим беконом різноманітний, окрім піци, бургерів і тостів, він відмінно поєднується з яйцями, часто доповнює м'ясні страви, може використовуватися як інгредієнт для перших страв – гороховий суп, солянка, бобова юшка і не тільки.
Бекон їдять як окрему страву, а також як гарнір (особливо на сніданок) або використовують як другорядний інгредієнт для надання смаку стравам (наприклад, клаб-сендвічу).
Та й у сирому, не смаженому вигляді, його хочеться є і є. Бекон краще смажити, інакше важко відкусити навіть маленький шматочок (жили), все-таки він сирокопчений. Можна, можливо дрібно порізати на смужки і на бутерброд покласти, а якщо додати|добавляти| прошарок хорошого сиру (можна, можливо і без нього) – то бутерброд до чаю, виходить ідеальним.
Незважаючи на те, що продукт піддавався термічній обробці на виробництві, у сирому вигляді його краще не вживати.