Буузи готують на пару у спеціальних каструлях – «позницях». Відмінною особливістю є бульйон усередині кожної буузи. Тому правильно є буузи так: робите невеликий надкус, не перевертаючи позбуузу, випиваєте весь бульйон, а потім уже доїдаєте все інше.
Вважається що пози (бууза) – один з варіантів китайської страви баоцзи (кит. パク, bāozi), звідки походить і назва страви, але на відміну від китайського аналога начинка в буузах виключно м'ясна. Крім того, баоцзи завжди роблять із дріжджового тіста, тоді як для бууз це лише один з різновидів.
Буузи або пози — національна бурятська та монгольська страва. Буквально – "м'ясо, загорнуте в тісто". Ліплять буузи круглими, з отвором нагорі, в ідеалі роблячи 33 защипи. Начинка зазвичай – м'ясо і цибуля.
Відгук про Байкал Опис: Бурятська кухня – це кухня степових скотарів-кочівників, де основа харчування – м'ясо та молоко. Найвідоміша бурятська національна страва – "буузи" або "пози", назва якої перекладається, як "м'ясо, загорнуте в тісто".