Їстівну (харчову) глину змішують з водою в кількості 6 столових ложок глиняного порошку на 3 літри води (оптимально в 3-літровій банці), розмішують і залишають на ніч відстоятися. Отриманий розчин приймають протягом місяця по 100-150 г вранці за 15-20 хвилин до їжі і ввечері перед сном.

Цю дієтичну добавку рекомендують вживати по 2 капсули, запиваючи 1-2 склянками води або по 1 чайній ложці – 2 г (попередньо розчинивши в 200 мл води) вранці натщесерце. Курс – 4 тижні. За потреби (інтоксикація, отруєння) можна вживати до 3 г БІЛОЇ ГЛИНИ.

Глина або крейда вважаються важкими речовинами і можуть спричинити загострення хронічного гастриту, дуоденіту, панкреатиту, виразкової хвороби. За рахунок сорбуючого ефекту, то є поглинання шкідливих речовин, токсинів, можуть виводитися мікроелементи, особливо калій та вітаміни.

Всередину при шлунково-кишкових захворюваннях (коліті, ентерит, харчовому отруєнні) рекомендують приймати дорослим людям по 20-30 г на один прийом та не більше 100 г на добу. Кількість прийнятої глини Необхідно регулювати залежно від потреб організму.