Як є Нектарин можна вживати практично у будь-якому вигляді. Навіть засушені та запечені фрукти зберігають корисні властивості, проте найкращим варіантом є свіжий плід. Нектарини можна додавати до йогуртів, вживати з м'ясом, додавати до випічки або охолоджених десертів.

З цієї причини нектарин не можна давати дітям до семи місяців. Заборонено хворим на цукровий діабет. З обережністю варто вживати людям із проблемами жовчного міхура, при метеоризмі та діареї. Їсти можна тільки м'якоть, а ось кісточки категорично не можна, тому що до їх складу входить небезпечна речовина – синильна кислота.

Кісточки нектаринів містять сильну отруту, синильну кислоту.

Жінки називають нектарин "плодом краси". Вітаміни А та С допомагають відновити здоровий колір обличчя. Цинк та фолієва кислота у складі принесуть користь тим, хто почав відрощувати волосся та хоче мати здорові нігті. Вітамін В9 підтримує гормональну функцію у жінок.