Як є фрукт помело Його вживають як у сирому, так і в приготованому вигляді, м'якоть додають до салатів, соусів та десертів. Помело комбінують з фруктами та ягодами, м'ясом, овочами, кисломолочними продуктами (сметаною, йогуртом, кефіром, сиром), крабовим м'ясом та рибою, горіхами, зеленню і навіть шоколадом.

Однозначно важко сказати, скільки можна з'їсти помело в день. Рекомендації дієтологів відрізняються: від половини фрукта до кількох штук. Тому найкраще дослухатися до власного організму. Адже розвантажувальний день передбачає вживання тільки помело, і кількість може сягати 5 штук.

Але саме так і потрібно: тільки великий гострий ніж дозволяє різати помело рівно, легко та швидко. Для початку відрізаємо верхівку: А потім ріжемо решту фрукта на диски товщиною сантиметра 2-3. А тепер розрізаємо кожен диск та розламуємо.