Паста – Це італійська назва всіх макаронних виробів.

Латиною слово означало «Тісто». Тому в Італії всі вироби з тіста, крім піци та випічки, називають пастою.

Довгі макаронні вироби

  1. Баветте (італ. Bavette) – схожі на сплюснуті спагетті – родом з Лігурії.
  2. Капеліні (італ. Capellini; від італ. …
  3. Вермішель (італ. 'Vermicelli ; від італ. …
  4. Спагетті (італ. …
  5. Спагеттіні – більш тонкі, ніж спагетті.
  6. Спагеттоні – товстіші, ніж спагетті.
  7. Маккерончіні (італ. …
  8. Букатіні (італ.

Пасту роблять із твердих сортів пшениці, а макарони – З м'яких. Іноді це навіть не біле борошно сорту екстра, а дешевша, сіра, перша чи друга категорії. Тому макарони на відміну від пасти злипаються між собою: у м'яких сортах пшениці більше клейковини, через яку це відбувається.