Так, якісний гіркий шоколад дійсно допомагає розріджувати кров. Насамперед, це відбувається завдяки теоброміну. Ця речовина міститься в какао-бобах і за своїм ефектом схоже на кофеїн. Теобромін розширює просвіт кровоносних судин, підвищує їх еластичність та нормалізує артеріальний тиск.

Багате флавоноїдами какао розширює артерії та кровоносні судини, знижує рівень «поганого» холестерину і має кроворозріджуючий ефект, схожий на дію аспірину. Ці властивості безпосередньо впливають на запобігання виникненню інсульту та серцевого нападу, запевняють дієтологи.

Не показаний цей напій і людям із надмірною збудливістю нервової системи, у разі алергічної реакції на продукт, а також при подагрі (какао може збільшити кількість сечової кислоти в організмі.