При вживанні какао відбувається розслаблення гладких м'язів, збільшення кровотоку в артеріях серця та зниження тонусу судин. Спостереження вчених показують, що у тих, хто регулярно їсть какао, зменшується ризик смертності від серцево-судинних захворювань.

Через вміст кофеїну та його збудливої ​​дії воно не рекомендоване вагітним та годуючим жінкам та дітям до трьох років. Уникати його варто і людям із захворюваннями нервової системи та страждаючим підвищеною кислотністю.

Вчені Гарвардського університету провели дослідження та довели, що вживання в їжу шести плиток шоколаду з високим вмістом какао-бобів на тиждень допоможе знизити ризик появи аритмії серця, пише The Daily Mail.

Коли ви п'єте какао, ваші надниркові залози виробляють природну речовину – фенілетиламін. Він же виробляється, коли ми закохуємося – фенілетиламін викликає почастішання пульсу та підвищує концентрацію уваги.