За способом приготування Усі сири, що виробляються, за такими параметрами поділяють на наступні види – м'які сири, тверді, копчені, напівтверді, плавлені.
За масовою часткою вологи у знежиреній сирній масі сири ділять на: – Дуже тверді (вологи менше 51%); – Тверді (від 49 до 56%); – Напівтверді (від 54 до 63%); – Напівм'які (від 61 до 69%); – М'які (більше 67%).
Види сирів
- Тверді та напівтверді. До них відносять пармезан, маасдам, пекорино, романо, гауду, чеддер.
- М'які. Це маскарпоне, рікотта, моцарелла, кремчиз, сулугуні, звели-квелі, четук, фета та бринза.
- Плавлені. У порційних баночках, а також солодкі та «ковбасні».
- Копчені. Зазвичай коптять сулугуні, чечил, адигейський.
Jul 28, 2020
За способом виготовлення та властивостями сири, згідно з найбільш поширеною в Європі та Росії класифікацією, поділяються на такі основні види:
- Тверді (пресовані) сири. …
- Свіжі (пастоподібні, сироваткові, сирні) сири. …
- М'які сири. …
- Розсільні сири. …
- Плавлені (перероблені) сири.
Mar 11, 2018