Однією з основних класифікацій є поділ сирів за способом приготування та щільності. Усі вироблені сири за такими параметрами поділяють такі види – м'які сири, Тверді, копчені, напівтверді, плавлені.

Види сирів

  • Тверді та напівтверді. До них відносять пармезан, маасдам, пекорино, романо, гауду, чеддер.
  • М'які. Це маскарпоне, рікотта, моцарелла, кремчиз, сулугуні, звели-квелі, четук, фета та бринза.
  • Плавлені. У порційних баночках, а також солодкі та «ковбасні».
  • Копчені. Зазвичай коптять сулугуні, чечил, адигейський.

Jul 28, 2020

На сьогоднішній день у світі налічується понад 500 видів та понад 2000 сортів сиру! Точну кількість, мабуть, не зможе назвати ніхто. Ось чому у світовому сироробстві досі не сформувалася уніфікована класифікація сирів.