Лікарі називають журавлину однією з найкорисніших ягід, і рекомендують вживати її щодня у вигляді морсу, у кашах, у пирогах і, звичайно ж, у свіжому вигляді.

Рекомендоване добове дозування ягоди – 75-100 р. Не варто їсти її з ранку натще і у вечірні години перед сном. Також зверніть увагу на соуси з журавлиною і особливо її поєднанням з м'ясом: ягода допомагає білку краще засвоюватися та отримувати з їжі максимум корисних властивостей.

7 корисних властивостей журавлини

  • Уповільнює старіння. …
  • Допомагає при лікуванні інфекцій сечовивідних шляхів …
  • Знижує температуру при застуді. …
  • Захищає серце. …
  • Знижує ризик розвитку виразки та раку шлунка. …
  • Допомагає контролювати рівень цукру за діабету 2 типу. …
  • Має потенційну протипухлинну активність.

14 жовтня 2021