У піпетку набирають стільки рідини, щоб вона піднялася на 2-3 см вище за відмітку, потім швидко знімають грушу і закривають верхній отвір піпетки вказівним пальцем правої руки, притримуючи піпетку великим та середнім пальцями.

Техніки піпетування

  1. Натисніть на кнопку до першої зупинки.
  2. Зануріть наконечник у розчин, що дозується, і плавно відпустіть кнопку. …
  3. Випустіть розчин, плавно натискаючи на кнопку до першої зупинки. …
  4. Відпустіть кнопку, повернувши її у вихідне положення.

Як користуватись механічними дозаторами

  1. Нижня частина дозатора оснащена так званим "посадковим конусом", до якого необхідно герметично приєднати наконечник. …
  2. Під час роботи необхідно уникати перепаду температур між приладом, наконечником і рідиною, що дозується, щоб уникнути пошкодження приладу.