Ніколи не занурюйте phметр повністю в розчин.Важливо! Після кожного виміру бажано промивати електрод.

  1. Зніміть захисний ковпачок.
  2. Увімкніть phметр зсунувши перемикач у верхній частині приладу.
  3. Опустіть електрод у рідину для вимірювання і злегка побалакайте.
  4. Дочекайтеся, доки показання приладу стабілізуються.

6,7 pH (водневий показник) – величина, що показує концентрацію іонів водню (Н+) молоцітобто його ступінь кислотності або лужності. рН свіжого молока становить 6,3-6,7. При зберіганні результаті молочнокислого бродіння у ньому утворюється молочна кислота.

Титрована кислотність визначається згідно з ГОСТ 3624-92. Метод базується на титруванні молока розчином лугу (гідроксидом натрію або калію) у присутності індикатора фенолфталеїну. Необхідно відміряти 10 мл молока і додати 20 мл дистильованої води і 3 краплі 1% розчину фенолфталеїну.