Ніколи не занурюйте ph–метр повністю в розчин.Важливо! Після кожного виміру бажано промивати електрод.
- Зніміть захисний ковпачок.
- Увімкніть ph–метр зсунувши перемикач у верхній частині приладу.
- Опустіть електрод у рідину для вимірювання і злегка побалакайте.
- Дочекайтеся, доки показання приладу стабілізуються.
6,7 pH (водневий показник) – величина, що показує концентрацію іонів водню (Н+) молоцітобто його ступінь кислотності або лужності. рН свіжого молока становить 6,3-6,7. При зберіганні результаті молочнокислого бродіння у ньому утворюється молочна кислота.
Титрована кислотність визначається згідно з ГОСТ 3624-92. Метод базується на титруванні молока розчином лугу (гідроксидом натрію або калію) у присутності індикатора фенолфталеїну. Необхідно відміряти 10 мл молока і додати 20 мл дистильованої води і 3 краплі 1% розчину фенолфталеїну.