Швидкий, теж правильний – покладіть заморожений стейк в упаковці у крижану воду. Для розморожування знадобиться 2 години і весь цей час вода має бути дуже холодною, змінюйте її за необхідності. Після повного розморожування розкриваємо вакуумне пакування і даємо м'ясу подихати.

Проект America's Test Kitchen, відомий тим, що на власній кухні з командою кухарів тестує рецепти та відбирає найкращі, провів експеримент, під час якого довів, що заморожений стейк не потрібно розморожувати перед приготуванням; матеріал був опублікований в їх журналі Cook's Illustrated.

Покладіть на полицю, де м'ясо буде відтавати, кілька серветок або паперовий рушник (якщо фарш чи філе заморозили правильно, папір не намокне, але краще перестрахуватися). М'ясо у вакуумній упаковці або під плівкою помістіть у холодильник на серветки. Залишіть продукт розморожуватися на кілька годин.

Не розморожуйте м'ясо у теплі на повітрі, так як в процесі розморожування відбувається активне розмноження бактерій та мікробів усередині та на поверхні продукту.