Ягоди смородини має сенс розкладати їх по пакетах вже охолодженими, потримавши перед цим кілька годин у холодильнику. Оптимальна температура для зберігання в морозилці – 2°С. Другий секрет – у правильній розморозці ягід. Смородина добре зберігає смак і вітаміни при поступовому розморожуванні.11 Jul 2022

Зберігання у свіжому вигляді Для цих цілей чудово підходить звичайна домашня морозильна камера. Ягода в перетертому вигляді теж краще зберігатися у досить прохолодному місці. Це не обов'язково має бути морозилка. Підійде зберігання у звичайному холодильнику.

СмородинаЦе найбільш щадний спосіб консервації, при якому максимально зберігаються всі корисні речовини, оскільки смородина не проходить теплової обробки. Щоб зберегти урожай без варіння, ягоди миють і дають висохнути, розсипавши в один шар чистої тканини.

Як і скільки зберігати Заморожена чорна смородина зберігається при температурі -18 ℃, термін придатності – до 12 місяців.